Condiţii generale pentru utilizarea site-ului

   Utilizarea acestui site de catre dumneavoastra este conditionata de respectarea conditiilor generale de acces si de utilizare detaliate mai jos („Conditii generale”), precum si de respectarea ansamblului de legi aplicabile.
Atunci când accesati site-ul, cand il parcurgeti si il utilizati, dumneavoastra acceptati implicit si neconditionat Conditiile Generale, care prevaleaza asupra oricarei alte intelegeri pe care ati putea s-o aveti cu R.D.A. Group, cu toti membrii retelei sale comerciale sau numai cu unii dintre acestia.

1. Drepturi de autor

   R.D.A. Group este detinatorul site-ului de fata. Tot ce se afla pe acest site: fotografii, sloganuri, desene, schite, precum si alte documente si informati sunt prorpietatea R.D.A. Group.

   Desenele reprezentative ale produselor pe acest site sunt protejate în conformitate cu dispozitiile legale referitoare la dreptul de autor si/sau drepturilor de proprietate intelectuala.

   Reproducerile atat pe hartie sau digitale, ale oricarui paragraf al site-ului sus mentionat si/sau ale lucrărilor din cadrul site-ului sunt autorizate cu conditia ca acestea sa fie folosinte strict in scopuri personale.

   Cu exceptia dispozitiilor de mai sus, orice reproducere, prezentare, utilizare sau modificare partiala sau integrala a site-ului, indiferent prin ce procedeu ori pe ce suport, a diverselor lucrari si modele de profile si elemente care îl compun, fara a se fi obtinut în prealabil autorizatia scrisa si semnata de la R.D.A. Group, este strict interzisa şi constituie INFRACTIUNE ce se pedepseste conform legislatiei în vigoare.

2. Informatii despre produse si servicii

   Aceste pagini constituie o prezentare generală a gamei de produse si servicii R.D.A. Group distribuite in România si in alte state terte sau europene..

   R.D.A. Group isi rezerva dreptul de a modifica/actualiza informatiile ce figureaza în prezentul site, mai ales pe cele referitoare la caracteristicile tehnice, la termeni si conditii şi la preturi, in orice moment, fara preaviz.

   R.D.A. Group este la dispozitia dumneavoastra pentru orice informatie, in special referitoare la tarife, la disponibilitatea produselor prezentate, precum şi la cele mai recente evolutii ale acestora.

3. Produse noi

Caracteristicile noilor produse prezentate pe site-ul R.D.A. Group sunt cele existente la momentul redactarii sau actualizarii diferitelor pagini ale site-ului.

Preturile prezentate sunt cele din tariful R.D.A. Group în vigoare la momentul redactarii/actualizarii respectivelor pagini ale site-ului.

4. Servicii

Serviciile prezentate pe acest site sunt propuse pentru membrii activi ai retelei agreate R.D.A. Group.

Preturile indicate sunt preturi maxime recomandate de R.D.A. Group.

5. Limitarea responsabilitatii

  Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu. In nici un caz, R.D.A. Group, afiliatii sai, membrii retelei sale, fiecare in parte sau împreuna, nu vor putea fi facuti responsabili pentru daune directe sau indirecte si in special pentru prejudiciul material, pierderea de date sau de program, prejudiciul financiar, rezultand din accesul sau utilizarea acestui site sau a tuturor site-urilor care sunt legate de el. Continutul site-ului este prezentat fara nici o garantie, de nicio natura.

   Informatiile asupra produselor, serviciilor, modelelor, caracteristicilor şi preturilor acestora corespund unei definitii la momentul redactarii lor sau al actualizarii diverselor pagini ale site-ului; ele sunt oferite numai cu titlu informativ si deci nu sunt si nu trebuie să fie considerate ca o oferta contractuala a produselor si serviciilor oferite de R.D.A. Group, de afiliatii sai ori de membrii retelei sale. Erori sau omisiuni pot interveni.

   Clientul este responsabil pentru produsele si servicile achzitionate, fapte care ii sunt pe deplin atribuite, astfel R.D.A. Group nu este responabil pentru nici unul din evenimentele care ar putea surveni ulterior datorita nerespectarii conditilor de siguranta si securitate.

   Accesul la produsele si serviciile prezentate pe site poate face obiectul unor restrictii. Trebuie deci sa va asigurati că legea tarii de unde se stabileste conectarea va autorizeaza sa accesati site-ul nostru.

 6. Drept aplicabil

   Prezentele Conditii Generale, precum si orice litigiu in legatura cu sau decurgand din clauzele acestor Conditii Generale sau din accesarea / functionarea / disfunctionalitatea site-ului se supun dreptului intern roman.

 7. Actualizarea conditilor generale

   R.D.A. Group isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza în orice moment accesul la site, precum si Conditiile Generale. Aceste modificari şi actualizari sunt opozabile/aplicabile utilizatorului de indata ce au fost postate pe site; prin urmare, utilizatorul trebuie sa se raporteze in mod regulat la aceasta rubrica pentru a verifica Conditiile Generale în vigoare.

 8. Confidentialitate

Informatii despre utilizarea datelor dumneavoastra personale

   In calitate de autor/proprietar/administrator al website-ului www.rdagroup.ro, R.D.A. Group se angajeaza sa pastreze caracterul confidential al informatiei furnizate de către dumneavoastra la accesarea şi completarea formularului electronic.

   R.D.A. Group utilizează metode si tehnici de securitate, dar si politici interne pentru a proteja datele cu caracter personal colectate si asigura persoanele care transmit date cu caracter personal ca acestea nu vor fi dezvaluite unor terte parti decat in conditiile legii.

   In conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001, va informam ca beneficiati de urmatoarele drepturi:

  • de confirmare, o dată pe an, a faptului ca datele dvs. sunt sau nu prelucrate
  • de interventie asupra datelor personale
  • de opozitie asupra prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia datelor personale inscrise in formulare, respectiv fara vreo motivatie in cazul opozitiei la prelucrarea datelor in scop de marketing direct.

   R.D.A. Group isi rezerva dreptul de a schimba ai actualiza in orice moment continutul website-ului www.rdagroup.ro, precum si Politica de confidentialitate fara nici un fel de notificare prealabila.

   De aceea, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat să le respectati.

 9. Administrarea paroleleor si codurilor de acces

   In cursul procedurii de inregistrare, va alegeti un nume de cont şi o parola. Sunteti singurul responsabil pentru pastrarea caracterului confidential al contului dumneavoastra, precum ai a parolei si al tuturor actiunilor pasibile de a fi executate in contul si/sau cu parola dumneavoastra. Va angajati sa informati imediat R.D.A. Group cu privire la orice utilizare neautorizata a contului si/sau parolei dumneavoastra, precum si sa va asigurati ca va deconectati la iesirea din fiecare sesiune.

   R.D.A. Group nu va putea fi facuta responsabila in caz de pierdere, dauna sau lipsa a beneficiului rezultand din neindeplinirea de catre dumneavoastra a acestor obligatii.

 10Date personale si alte date

   Puteti consulta acest site fara sa va dezvaluiti identitatea sau sa dati cea mai mica informatie in ceea ce va priveste.

   Informatiile fara caracter personal pe care ni le veti comunica vor fi considerate ca fiind neconfidentiale ai vor putea fi utilizate si difuzate de către R.D.A. Group afiliatilor sai şi membrilor retelei sale comerciale in mod liber, cu respectarea dispozitiilor legale aplicabile, precum ai a dispozitiilor privind secretul bancar.

 11. Date cu caracter personal

   Preocupandu-se in mod special de transparenta si protectia drepturilor dumneavoastra, R.D.A. Group nu-si va procura informatii care sa permita unor terti sa va identifice personal, exceptand situatia in care dumneavoastra insiva va dati acordul pentru aceasta operatiune.

   Nicio exploatare comerciala, fie ea partiala, a datelor primite nu va putea fi efectuata fara acordul dumneavoastra prealabil.

   Aceste informatii sunt confidentiale si pastrate de către R.D.A. Group, afiliatii sai si membrii retelei sale comerciale, in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001.

 12. Date fara caracter personal

   Informatiile fara caracter personal pe care ni le comunicati si care se refera la preferintele dumneavoastra, interesele principale si pasiunile dumneavoastra sunt utilizate pentru a crea si a va propune produse si servicii adaptate gusturilor dumneavoastra.

   Este posibil sa obtinem informatii in mod automat, dar care nu pot fi în nici un caz asociate vreunei persoane. Aceste informatii se refera la tipul de browser pe care il utilizati, la platforma computerului dumneavoastra si la numele domeniului prin care aveti acces la site-ul nostru.

 13. Renuntarea la cumparare

   Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.U.G. 34/2014. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in termen de 14 zile de la denuntarea contractului. Se recomanda utlizarea aceluiasi serviciu de transport utilizat pentru receptionarea produselor

   R.D.A. Group va inapoia contravaloarea comenzii in cel mai scurt timp posibil de la primirea produsului returnat. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport daca livrarea s-a facut prin alte metode decat cea standard oferita de R.D.A. Group.

   Definitia contractului de vanzare (art. 2, 5.): orice contract in temeiul caruia profesionistul transfera sau se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse catre consumator, iar consumatorul plateste sau se angajeaza sa plateasca pretul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atat produse, cat si servicii.

   Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii automate de primire a acesteia.

   Art. 12 mentioneaza ca exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

   Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

   Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.

   Unele produse sunt marcate cu un sigiliu aplicat de producator pe ambalaj. Acest sigiliu nu este prezent in mod obligatoriu, prezenta lui fiind specifica producatorului. Prezenta sigiliului nu este obligatorie pentru a demonstra ca produsul este exact in forma si conditiile in care a fost eliberat de catre producator. Deteriorarea sigiliului nu aduce nici o limitare dreptului de renuntare la contract.

13.1. Procedura de retragere din contract

Exercitarea dreptului de retragere

   Consumatorul informeaza R.D.A. Group cu privire la decizia de retragere din contract prin una din variantele: model formular sau o declaratie neechivoca facuta pe un mediu durabil (hartie, mail sau fax). Consumatorul are la dispozitie 14 zile de la primirea produselor pentru a anunta retragerea din contract.

13.2. Obligatiile care revin R.D.A. Group.

   Rambursarea integrala a sumelor primite ca plata, inclusiv costurile livrarii (exceptand situatia in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard).

   Rambursarea sumelor se va face folosind aceleasi modalitati de plata rezonabil aplicabile (in cazul platii numerar la livrare, rambursarea se va face prin transfer in cont bancar transmis neechivoc de consumator). Indeplinirea obligatiei de rambursare se face face in termen de 2 zile lucratoare de la receptionarea produselor.

13.3. Obligatiile care revin consumatorului

   Produsele sunt inmanate R.D.A. Group. personal sau predate unei persoane autorizate (curier desemnat) fara intarziere nejustificata si in decurs de maxim 14 zile de la anuntarea deciziei de retragere din contract. Consumatorul suporta costurile de returnare. Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

13.4. Retur de produse – Puteti solicita returul de produse in urmatoarele cazuri:

   Produsul livrat nu corespunde specificatiilor din site. Puteti solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii (in cazul in care produsul nu mai este disponibil).

   Produs nefunctional in primele 48 ore (2 zile lucratoare) de la receptie. In cazul in care produsul achizitionat a fost livrat nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, in urma notificarii scrise sau prin prezentarea la sediu in termen de 48 de ore de la primirea produsului

   Produs in colet deteriorat. Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor. Pentru dovezi, coletul poate fi fotografiat si se poate intocmi un proces verbal impreuna cu reprezentantul firmei de curierat in care sa fie mentionata starea coletului din momentul livrarii. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat integral in momentul in care intrati in posesia fizica a produsului. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare. In cazul in care se utilizeaza un transportator insarcinat de catre consumator, riscul este transferat in momentul livrarii produselor catre transportator.

13.5. Produse livrate gresit.  – In cazul in care s-a livrat alt produs decat cel comandat.

   Costurile de retur pentru situatiile prezentate mai sus (nu si in cazul renuntarii la cumparare) cad in sarcina magazinului nostru.

   Solicitarile de retur se notifica pe site-ul nostru catre Departamentul Suport Clienti sau prin prezentarea la sediul  R.D.A. Group. cu produsul respectiv in termen de 48 de ore de la primirea produsului.

13.6. Mentiune

   In toate cazurile de mai sus, cu exceptia celui referitor la defectele in perioada de garantie, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original si insotite de toate accesoriile si documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare ce face imposibila revanzarea lor duce la refuzarea returului.

   Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea unei proceduri de returnare supusa unor taxe administrative de readucere a produselor la starea in care au fost livrate; taxele sunt cuprinse intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului. Cuantumul taxei administrative va fi comunicat catre client la receptionarea produselor deteriorate/modificate.

14. Conditii de garantie

   Garantia pentru produsele care nu sunt insotite de un certificat de garantie emis de producator/importator se solutioneaza la sediul R.D.A. Group prezentat in pagina de contact de catre R.D.A. Group  prin repararea, inlocuirea sau stornarea produsului defect. Plata transportului pentru produsele trimise (retur) in vederea solutionarii garantiei revine in responsabilitatea R.D.A. Group expedierea se va face prin intermediul curierului rapid Fan Courier. Solutionarea garantiei se face in maxim 15 zile calendaristice.

   Conditiile de garantie sunt in conformitate cu O.G. 21/1992

   La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect cu elementele de identificare intacte (numar serial), impreuna cu accesoriile aferente si copiile de pe factura fiscala si certificatul de garantie. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.

   Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice, etc.), instalari incorecte, surse defecte, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor, etc.

   Instalarea sau punerea in functiune a produselor de catre persoane neautorizate duc la pierderea garantiei.

   Garantia pentru produsele insotite de un certificat de garantie emis de producator/importator se solutioneaza in centrele mentionate si in conditiile specificate in acest document. Pentru acordarea garantiei este necesar sa pastrati certificatul de garantie in original.

   Conform H.G. 448/2005 privind deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE), consumatorii au obligatia sa nu elimine DEEE ca deseuri municipale nesortate si sa colecteze selectiv aceste DEEE.

   Departamentul tehnic R.D.A. Group. poate fi contactat in scris prin formularul prezent in pagina de contact .

   Termenul de garantie este din momentul livrarii produselor, conform datei mentionate in factura fiscala.

   In cazul in care solicitarea de acordare a garantiei este nejustificata (produs functional), solicitantul va achita taxele de transport tur-retur pentru produse si eventuale costuri de diagnosticare (stabilite de unitatea de service).

   Operatiunile de service efectuate in perioada de garantie vor fi mentionate pe documente separate. Aceste documente devin partea integranta din Certificatul de Garantie. Perioada de garantie se prelungeste cu intervalul in care produsele s-au aflat in service.

   Produsele iesite din perioada de garantie sau cele care nu se incadreaza in termenii si conditiile generale de acordare a garantiei nu intra sub incidenta celor 15 zile de solutionare, termenul fiind de minim 30 zile de la data intrarii in service.

   Produsele neridicate de la unitatea de service in termen de 60 de zile de la finalizarea operatiunilor vor fi declarate abandonate si predate centrelor de colectare.

   Produsele care nu pot fi reparate sau inlocuite cu alte produse cu performante similare vor fi stornate. Contul clientului va fi creditat (incarcat) cu valoarea facturii de storno. Comenzile care folosesc partial sau integral sume provenite din operatiuni de creditare vor fi livrate la sediu doar in baza prezentarii unui act de identitate valid (facturi persoana fizica) sau a unei imputerniciri (facturi persoana juridica).